FAQ - El Rosie

 • Uit welke materialen bestaan de juwelen van El Rosie

De juweeltjes van El Rosie worden uitsluitend gemaakt in Sterling Silver (.925), 14kt goud (.585) of gold vermeil (14kt).

 

 • Wat is sterling zilver?

Sterling zilver is een legering van zilver met 92,5 gewichtsprocent zilver en 7,5 gewichtsprocent andere metalen. 

 

 • Kan sterling zilver verkleuren?

Zowel puur zilver als . 925 sterling zilver kan verkleuren en een aanslag krijgen. Wanneer zilver in aanraking komt met de lucht of chemische producten zoals shampoo, body lotion of parfum, ontstaat er oxidatie, een chemische reactie dat zilversulfaat maakt.

 

 • Wat is gold vermeil?

Gold vermeil juwelen zijn gemaakt uit het basis edelmetal sterling silver (.925) en zijn verguld met een een laagje 18kt goud. Om van gold vermeil te mogen spreken, moet het vergulde laagje minstens 2,5 micron dik zijn.

 

 • Met hoeveel micron worden juwelen van El Rosie verguld?

De collectie van Elle Rosie worden  ringen, oorbellen en armbanden steeds verguld met maar liefst 5 micron 18kt goud. Dit is kwalitatief een zeer sterke vergulding en is daarmee uniek in dit segment.  Halskettingen worden steeds met 3 micron verguld omdat deze sieraden minder contact hebben met de huid. We spreken nog steeds van een zeer kwalitatief hoogstaande vergulding.

 

 • Hoe weet ik dat mijn juweel uit echt zilver of echt goud is gemaakt?

Juwelen van Elle Rosie worden steeds gemerkt met enerzijds de gehaltestempel en anderzijds de meesterstempel. De gehalte stempel duidt het gebruikte materiaal aan. De meesterstempel is de handtekening van de goudsmid. Elke meesterstempel is uniek, elke goudsmid die een stempel heeft, heeft zijn eigen stempel met eigen tekening.

 

 • Wat is de levertijd van mijn El Rosie pakketje ?

Alle juwelen van El Rosie worden binnen 3 weken bij Bpost afgeleverd. Deze juwelen worden steeds op maat gemaakt waardoor ze niet direct verstuurd kunnen worden. Indien jouw sieraad wel op voorraad is, kan het sneller verstuurd worden.

 

 • Hoe weet ik dat mijn pakket verstuurd is?

Je krijgt een bevestigingsmail na verzending (kijk zeker in je spammail). Van zodra het pakketje is afgeleverd bij Bpost, neemt de levering nog minstens 1 dag in beslag. Houd er rekening mee dat deze lervertijd een richtlijn is en dat vertragingen bijBpost (bv. na een verlengd weekend, stakingen) altijd kunnen voorvallen waarvoor wij niet verantwoordelijk kunnen gesteld worden.

 

 • Moet ik verzendkosten betalen?

Alle pakketjes zullen met Bpost verzonden worden. De verzendkost die in rekening wordt gebracht, bedraagt voor de pakketjes dat een juweel van  El Rosie bevat,  6,35 euro voor verzendingen binnen België. Deze pakketjes worden steeds met garantie verstuurd.

 

 • Hoe werkt het als ik een pakje wil komen ophalen ?

Als jouw bestelling klaargemaakt is, krijgt je hiervan een bevestigingsmail  (check zeker je SPAM mails)  waarin een GSM nummer is vermeld. Je kan me per SMS contacteren om een moment af te spreken.

 

 • Moet ik verzendkosten betalen bij een digitale cadeaubon?

Bij de bestelling van een digitale cadeaubon, worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

 

 • Hoe bewaar en verzorg ik mijn juwelen?

Bewaar juwelen steeds op een droge en donkere plaats (dus zeker niet in de badkamer). Direct zonlicht kan de kleur doen vervagen. De onderdelen uit klei kan je met een licht vochtig doekje proper maken. De vergulde onderdelen blink je best op met een juwelendoekje.

 

Doe je oorbellen pas aan nadat je hairspray, make-up, parfum of andere cosmetica hebt gebruikt. Doe jouw juweeltjes uit als je gaan sporten, gaat zwemmen, een bad of een douche neemt. Dit zal de levensduur van jouw juweel aanzienlijk verlengen.

 

 • Wat als mijn juweel stuk is?

Neem contact met mij op (info@atelierceramica.be) indien jouw juweeltje een defect vertoont. Ik zoek graag mee naar een gepaste oplossing.

 

 • Ik ben niet tevreden, kan ik mijn juweel retourneren?

Je kan binnen 14 dagen je product retourneren. De juwelen kunnen enkel in de originele verpakking teruggezonden worden. Ze mogen in geen geval gedragen / beschadigd zijn/ slijtage vertonen. De verzendkosten van retourneren is voor jou. Het betaalde bedrag van je aankoop zal binnen 14 dagen na ontvangst teruggestort worden.

 

Nog andere vragen of feedback?

Aarzel dan niet om mij te contacteren per mail: info@atelierceramica.be.